TRX − a hatékony edzés

kedd 05 március 2013 - 21:58:27
   By: Cyberapa

A TRX kiscsoportos személyi edzés, mely ötvözi a személyi edzés előnyeit a csoport adta motivációval. Az egyik legsokoldalúbb edzésmódszer, amellyel egyszerre lehet fejleszteni erőt, állóképességet, hajlékonyságot, koordinációt.

Mivel a gravitációval szemben a saját súlyoddal dolgozol a terhelés személyre szabott, így nőknek, férfiaknak egyaránt ajánlott.

Több mint 300 gyakorlat végezhető el, de a variációk száma csak a fantázián múlik. Természetes mozgáselemekkel dolgozik, ezért ízületkímélő. Célzottan a törzsizomzatra hat (hasfal, ágyék, mély-hátizmok), a gyakorlatok során ezek az izomcsoportok mindig terhelés alatt vannak. Miközben edzünk a gyakorlatok nagyobb intenzitása miatt pulzusunk is magasabb tartományban tartózkodik, ezáltal az izmaink formálódása mellett a szív- és keringési rendszer is fejlődik.

Erő, állóképesség, motiváció!

Égess zsírt és fejleszd az izomzatodat egyszerre! A TRX edzés felpörgeti az anyagcserédet, ezáltal biztosítva az edzés utáni további kalóriaégetést. Személyre szabható a terhelés így nőknek, férfiaknak egyaránt ajánlott.
A TRX-et az amerikai haditengerészet elit csapata fejlesztette ki, de mára az egyik leginnovatívabb fitness eszközzé vált világszerte.

A TRX® Suspension Trainer® egy olyan hordozható funkcionális tréning eszköz, amellyel erőt, egyensúlyt, hajlékonyságot és az ún. core izmok stabilitását tudod fejleszteni. Mivel nem izolált a tréning, stabil és instabil felfüggesztési pontok vannak, az egyes gyakorlatoknál végig kell a törzsizmoknak dolgozni, ez pedig nagy előny. Itt mindig a hétköznapi élethez hasonló feladatot kapnak az izmok. Mivel a TRX-szel funkcionális mozgást végzünk, ezért összehangolt kinetikus láncot alkotnak az egyes elemek. Ezzel az eszközzel sok csavaró mozgást is kell végezni. A fitnesz termek vendégei kockás hasat, feleslegtől mentes alakot szeretne. Ezt legjobban a nagyon pörgős erő-állóképességi edzésekkel lehet elérni, ahol egyszerre dolgozik az izomzat és a keringési rendszer.

Legyél kezdő vagy élsportoló, a gyakorlatokat a saját fittségi szintednek megfelelően tudod végezni.
A TRX® Suspension Trainer® Amerikát már meghódította, a legkomolyabb szakemberek által is imádott eszköz. A szuszpenziós edzés kifejezés arra utal, hogy hevederek segítségével a testünket félig-meddig felfüggesztve edzünk a gravitáció segítéségével (a gyűrűt mint tornaeszközt mindenki ismeri). Tehát a TRX kapcsán két dologgal ismerkedhetünk meg: a hevederekkel felfüggesztett edzéssel és magával a konkrét TRX eszközzel.

Forrás: www.formazona.hu


Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]